dc.contributor.author | Dilek, Meltem | |
dc.contributor.author | Gültepe, Alparslan | |
dc.contributor.author | Öztaşan, Nuray | |
dc.date.accessioned | 2021-05-05T22:16:57Z | |
dc.date.available | 2021-05-05T22:16:57Z | |
dc.date.issued | 2018 | |
dc.identifier.issn | 2149-3367 | |
dc.identifier.issn | 2149-3367 | |
dc.identifier.uri | https://app.trdizin.gov.tr/makale/TXpBM05qQXlNZz09 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12933/490 | |
dc.description.abstract | The essential oil of Papaver Somniferum L. gathered from crop fields of Opium Alkaloids Plant is obtained by hydrodistillation method. The component of essential oil was determined by GC and GC- MS methods. It was determined that the components of the essential oil are n-nonadecane (8,96%), heneicosane (10,83%), n-pentacosane (7,91%), n-heptacosane (5,19%), 1-heptacosanol (4,09%), palmitic acid (7,26%), 1-nonadecanol (16,31%) and antimicrobial activities were studied. It was determined that essential oil consist of tridecanoic, myristic, palmitic, steraric, oleic, linoleic, linolenic, eicasadienoic, eicasatrienoic saturated and unsaturated oil. After determining the components of the essential oil; the antimicrobial activities were studied disc diffusion and bouillon micro dilution tests. It was determined that the essential oil was an impact on both Gram (+) and Gram (-) bacteria. | en_US |
dc.description.abstract | Afyon Alkaloidleri Fabrikası İşletme Müdürlüğüne ait ekim alanlarından toplanan Papaver Somniferum L. çiçeklerinin uçucu yağı hidrodestilasyon yöntemi kullanılarak elde edildi. Elde edilen uçucu yağın bileşenleri GC ve GC-MS metodları ile tespit edildi. Haşhaş çiçeği uçucu yağının ana bileşenlerinin n- nonadekan (%8,96), heneikosan (%10,83), n-pentakosan (%7,91), n-heptakosan (%5,19), 1- heptakosanol (%4,09), palmitik asit (%7,26) ve 1-nonadekanol (%16,31) olduğu belirlenendi ve antimikrobiyal aktiviteleri incelendi. Haşhaş çiçeği uçucu yağının tridekanoik, miristik, palmitik, steraik, oleik, linoleik, linolenik, eikasadienoik, eikasatrienoik doymuş ve doymamış yağ asitlerinden oluştuğu tespit edildi. Uçucu yağın ana bileşenleri tespit edildikten sonra antimikrobiyal aktiviteleri disk difüzyon testi ve bouillon mikrodilüsyon testi ile belirlendi. Haşhaş çiçeği uçucu yağının hem Gram (+) hemde Gram (-) bakteriler üzerinde antimikrobiyal etkiye sahip olduğu tespit edildi. | en_US |
dc.language.iso | eng | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Astronomi ve Astrofizik | en_US |
dc.subject | Biyoloji Çeşitliliğinin Korunması | en_US |
dc.subject | Biyoloji | en_US |
dc.subject | Kimya | en_US |
dc.subject | Analitik | en_US |
dc.subject | Kimya | en_US |
dc.subject | Uygulamalı | en_US |
dc.subject | Kimya | en_US |
dc.subject | İnorganik ve Nükleer | en_US |
dc.subject | Kimya | en_US |
dc.subject | Tıbbi | en_US |
dc.subject | Kimya | en_US |
dc.subject | Organik | en_US |
dc.subject | Fizikokimya | en_US |
dc.subject | Genetik ve Kalıtım | en_US |
dc.subject | Deniz ve Tatlı Su Biyolojisi | en_US |
dc.subject | Matematik | en_US |
dc.subject | Optik | en_US |
dc.subject | Fizik | en_US |
dc.subject | Uygulamalı | en_US |
dc.subject | Fizik | en_US |
dc.subject | Atomik ve Moleküler Kimya | en_US |
dc.subject | Fizik | en_US |
dc.subject | Katı Hal | en_US |
dc.subject | Fizik | en_US |
dc.subject | Akışkanlar ve Plazma | en_US |
dc.subject | Fizik | en_US |
dc.subject | Matematik | en_US |
dc.subject | Fizik | en_US |
dc.subject | Nükleer | en_US |
dc.subject | Fizik | en_US |
dc.subject | Partiküller ve Alanlar | en_US |
dc.subject | İstatistik ve Olasılık | en_US |
dc.subject | Bilgisayar Bilimleri | en_US |
dc.subject | Yapay Zeka | en_US |
dc.subject | Bilgisayar Bilimleri | en_US |
dc.subject | Sibernitik | en_US |
dc.subject | Bilgisayar Bilimleri | en_US |
dc.subject | Donanım ve Mimari | en_US |
dc.subject | Bilgisayar Bilimleri | en_US |
dc.subject | Bilgi Sistemleri | en_US |
dc.subject | Bilgisayar Bilimleri | en_US |
dc.subject | Yazılım Mühendisliği | en_US |
dc.subject | Bilgisayar Bilimleri | en_US |
dc.subject | Teori ve Metotlar | en_US |
dc.subject | İnşaat ve Yapı Teknolojisi | en_US |
dc.subject | Enerji ve Yakıtlar | en_US |
dc.subject | Mühendislik | en_US |
dc.subject | Hava ve Uzay | en_US |
dc.subject | Mühendislik | en_US |
dc.subject | Biyotıp | en_US |
dc.subject | Mühendislik | en_US |
dc.subject | Kimya | en_US |
dc.subject | İnşaat Mühendisliği | en_US |
dc.subject | Mühendislik | en_US |
dc.subject | Elektrik ve Elektronik | en_US |
dc.subject | Çevre Mühendisliği | en_US |
dc.subject | Mühendislik | en_US |
dc.subject | Jeoloji | en_US |
dc.subject | Endüstri Mühendisliği | en_US |
dc.subject | İmalat Mühendisliği | en_US |
dc.subject | Mühendislik | en_US |
dc.subject | Deniz | en_US |
dc.subject | Mühendislik | en_US |
dc.subject | Makine | en_US |
dc.subject | Mühendislik | en_US |
dc.subject | Petrol | en_US |
dc.subject | Gıda Bilimi ve Teknolojisi | en_US |
dc.subject | Orman Mühendisliği | en_US |
dc.subject | Jeokimya ve Jeofizik | en_US |
dc.subject | Jeoloji | en_US |
dc.subject | Malzeme Bilimleri | en_US |
dc.subject | Biyomalzemeler | en_US |
dc.subject | Malzeme Bilimleri | en_US |
dc.subject | Seramik | en_US |
dc.subject | Malzeme Bilimleri | en_US |
dc.subject | Özellik ve Test | en_US |
dc.subject | Malzeme Bilimleri | en_US |
dc.subject | Kaplamalar ve Filmler | en_US |
dc.subject | Malzeme Bilimleri | en_US |
dc.subject | Kompozitler | en_US |
dc.subject | Malzeme Bilimleri | en_US |
dc.subject | Kâğıt ve Ahşap | en_US |
dc.subject | Malzeme Bilimleri | en_US |
dc.subject | Tekstil | en_US |
dc.subject | Metalürji Mühendisliği | en_US |
dc.subject | Meteoroloji ve Atmosferik Bilimler | en_US |
dc.subject | Maden İşletme ve Cevher Hazırlama | en_US |
dc.subject | Nanobilim ve Nanoteknoloji | en_US |
dc.subject | Nükleer Bilim ve Teknolojisi | en_US |
dc.subject | Polimer Bilimi | en_US |
dc.subject | Robotik | en_US |
dc.subject | Taşınım Bilimi ve Teknolojisi | en_US |
dc.title | Determination of Essential Oil Composition and Investigation of, Antimicrobial Properties of Poppy (Papaver Somniferum L.) Flower | en_US |
dc.title.alternative | Haşhaş (Papaver Somniferum L.) Çiçeğinin Uçucu Yağ İçeriğinin Belirlenmesi ve Antimikrobiyal Özelliklerinin Araştırılması | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.department | AFSÜ, Tıp Fakültesi, Temel Tıp Bilimleri Bölümü, Fizyoloji Ana Bilim Dalı | en_US |
dc.contributor.institutionauthor | Öztaşan, Nuray | |
dc.identifier.volume | 18 | en_US |
dc.identifier.issue | 3 | en_US |
dc.identifier.startpage | 786 | en_US |
dc.identifier.endpage | 795 | en_US |
dc.relation.journal | Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |