Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorDilek, Meltem
dc.contributor.authorGültepe, Alparslan
dc.contributor.authorÖztaşan, Nuray
dc.date.accessioned2021-05-05T22:16:57Z
dc.date.available2021-05-05T22:16:57Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.issn2149-3367
dc.identifier.issn2149-3367
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TXpBM05qQXlNZz09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12933/490
dc.description.abstractThe essential oil of Papaver Somniferum L. gathered from crop fields of Opium Alkaloids Plant is obtained by hydrodistillation method. The component of essential oil was determined by GC and GC- MS methods. It was determined that the components of the essential oil are n-nonadecane (8,96%), heneicosane (10,83%), n-pentacosane (7,91%), n-heptacosane (5,19%), 1-heptacosanol (4,09%), palmitic acid (7,26%), 1-nonadecanol (16,31%) and antimicrobial activities were studied. It was determined that essential oil consist of tridecanoic, myristic, palmitic, steraric, oleic, linoleic, linolenic, eicasadienoic, eicasatrienoic saturated and unsaturated oil. After determining the components of the essential oil; the antimicrobial activities were studied disc diffusion and bouillon micro dilution tests. It was determined that the essential oil was an impact on both Gram (+) and Gram (-) bacteria.en_US
dc.description.abstractAfyon Alkaloidleri Fabrikası İşletme Müdürlüğüne ait ekim alanlarından toplanan Papaver Somniferum L. çiçeklerinin uçucu yağı hidrodestilasyon yöntemi kullanılarak elde edildi. Elde edilen uçucu yağın bileşenleri GC ve GC-MS metodları ile tespit edildi. Haşhaş çiçeği uçucu yağının ana bileşenlerinin n- nonadekan (%8,96), heneikosan (%10,83), n-pentakosan (%7,91), n-heptakosan (%5,19), 1- heptakosanol (%4,09), palmitik asit (%7,26) ve 1-nonadekanol (%16,31) olduğu belirlenendi ve antimikrobiyal aktiviteleri incelendi. Haşhaş çiçeği uçucu yağının tridekanoik, miristik, palmitik, steraik, oleik, linoleik, linolenik, eikasadienoik, eikasatrienoik doymuş ve doymamış yağ asitlerinden oluştuğu tespit edildi. Uçucu yağın ana bileşenleri tespit edildikten sonra antimikrobiyal aktiviteleri disk difüzyon testi ve bouillon mikrodilüsyon testi ile belirlendi. Haşhaş çiçeği uçucu yağının hem Gram (+) hemde Gram (-) bakteriler üzerinde antimikrobiyal etkiye sahip olduğu tespit edildi.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectAstronomi ve Astrofiziken_US
dc.subjectBiyoloji Çeşitliliğinin Korunmasıen_US
dc.subjectBiyolojien_US
dc.subjectKimyaen_US
dc.subjectAnalitiken_US
dc.subjectKimyaen_US
dc.subjectUygulamalıen_US
dc.subjectKimyaen_US
dc.subjectİnorganik ve Nükleeren_US
dc.subjectKimyaen_US
dc.subjectTıbbien_US
dc.subjectKimyaen_US
dc.subjectOrganiken_US
dc.subjectFizikokimyaen_US
dc.subjectGenetik ve Kalıtımen_US
dc.subjectDeniz ve Tatlı Su Biyolojisien_US
dc.subjectMatematiken_US
dc.subjectOptiken_US
dc.subjectFiziken_US
dc.subjectUygulamalıen_US
dc.subjectFiziken_US
dc.subjectAtomik ve Moleküler Kimyaen_US
dc.subjectFiziken_US
dc.subjectKatı Halen_US
dc.subjectFiziken_US
dc.subjectAkışkanlar ve Plazmaen_US
dc.subjectFiziken_US
dc.subjectMatematiken_US
dc.subjectFiziken_US
dc.subjectNükleeren_US
dc.subjectFiziken_US
dc.subjectPartiküller ve Alanlaren_US
dc.subjectİstatistik ve Olasılıken_US
dc.subjectBilgisayar Bilimlerien_US
dc.subjectYapay Zekaen_US
dc.subjectBilgisayar Bilimlerien_US
dc.subjectSibernitiken_US
dc.subjectBilgisayar Bilimlerien_US
dc.subjectDonanım ve Mimarien_US
dc.subjectBilgisayar Bilimlerien_US
dc.subjectBilgi Sistemlerien_US
dc.subjectBilgisayar Bilimlerien_US
dc.subjectYazılım Mühendisliğien_US
dc.subjectBilgisayar Bilimlerien_US
dc.subjectTeori ve Metotlaren_US
dc.subjectİnşaat ve Yapı Teknolojisien_US
dc.subjectEnerji ve Yakıtlaren_US
dc.subjectMühendisliken_US
dc.subjectHava ve Uzayen_US
dc.subjectMühendisliken_US
dc.subjectBiyotıpen_US
dc.subjectMühendisliken_US
dc.subjectKimyaen_US
dc.subjectİnşaat Mühendisliğien_US
dc.subjectMühendisliken_US
dc.subjectElektrik ve Elektroniken_US
dc.subjectÇevre Mühendisliğien_US
dc.subjectMühendisliken_US
dc.subjectJeolojien_US
dc.subjectEndüstri Mühendisliğien_US
dc.subjectİmalat Mühendisliğien_US
dc.subjectMühendisliken_US
dc.subjectDenizen_US
dc.subjectMühendisliken_US
dc.subjectMakineen_US
dc.subjectMühendisliken_US
dc.subjectPetrolen_US
dc.subjectGıda Bilimi ve Teknolojisien_US
dc.subjectOrman Mühendisliğien_US
dc.subjectJeokimya ve Jeofiziken_US
dc.subjectJeolojien_US
dc.subjectMalzeme Bilimlerien_US
dc.subjectBiyomalzemeleren_US
dc.subjectMalzeme Bilimlerien_US
dc.subjectSeramiken_US
dc.subjectMalzeme Bilimlerien_US
dc.subjectÖzellik ve Testen_US
dc.subjectMalzeme Bilimlerien_US
dc.subjectKaplamalar ve Filmleren_US
dc.subjectMalzeme Bilimlerien_US
dc.subjectKompozitleren_US
dc.subjectMalzeme Bilimlerien_US
dc.subjectKâğıt ve Ahşapen_US
dc.subjectMalzeme Bilimlerien_US
dc.subjectTekstilen_US
dc.subjectMetalürji Mühendisliğien_US
dc.subjectMeteoroloji ve Atmosferik Bilimleren_US
dc.subjectMaden İşletme ve Cevher Hazırlamaen_US
dc.subjectNanobilim ve Nanoteknolojien_US
dc.subjectNükleer Bilim ve Teknolojisien_US
dc.subjectPolimer Bilimien_US
dc.subjectRobotiken_US
dc.subjectTaşınım Bilimi ve Teknolojisien_US
dc.titleDetermination of Essential Oil Composition and Investigation of, Antimicrobial Properties of Poppy (Papaver Somniferum L.) Floweren_US
dc.title.alternativeHaşhaş (Papaver Somniferum L.) Çiçeğinin Uçucu Yağ İçeriğinin Belirlenmesi ve Antimikrobiyal Özelliklerinin Araştırılmasıen_US
dc.typearticleen_US
dc.departmentAFSÜ, Tıp Fakültesi, Temel Tıp Bilimleri Bölümü, Fizyoloji Ana Bilim Dalıen_US
dc.contributor.institutionauthorÖztaşan, Nuray
dc.identifier.volume18en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage786en_US
dc.identifier.endpage795en_US
dc.relation.journalAfyon Kocatepe Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster