dc.contributor.author | Kasnak, Cemal | |
dc.contributor.author | Palamutoğlu, Recep | |
dc.date.accessioned | 2021-05-05T22:16:55Z | |
dc.date.available | 2021-05-05T22:16:55Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.identifier.citation | Kasnak, C., Palamutoğlu, R. (2020). Determination extraction conditions for maximum phenolic compounds in the kiwifruit using response surface design. GIDA (2020) 45(5)989-996 doi: 10.15237/gida.GD20079. | en_US |
dc.identifier.issn | 1300-3070 | |
dc.identifier.issn | 1309-6273 | |
dc.identifier.uri | https://doi.org/10.15237/gida.GD20079 | |
dc.identifier.uri | https://app.trdizin.gov.tr/makale/TXprNE9UYzVPUT09 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12933/468 | |
dc.description.abstract | The study aims to determine the extraction parameters for maximal phenolic compounds and antioxidant activity from kiwifruit by using response surface methodology (RSM). Box-Behnken experimental design of RSM was applied to determine the effect of extraction parameters. Three independent variables were selected at three levels: methanol concentration (A: 60-75-90 %), ultrasound time (B: 5-10-15 min.), and mass of sample (C: 1-2-3 g). Conditions for maximum phenolic yield were found as A = 90%, B= 7.71 min, and C = 3 g, under this condition, DPPH of 88.96 %, ABTS of 739.07 mg/100g FW and TPC of 299.14 mg/100g fresh weight has been obtained. | en_US |
dc.description.abstract | Bu çalışmanın ana odak noktası yanıt yüzey metodolojisi (RSM) kullanarak kivi meyvesinden olabildiğince fazla fenolik bileşik ve antioksidan aktivite için ekstraksiyon parametrelerini belirlemektir. Ekstraksiyon parametrelerinin etkisini belirlemek için RSM’de Box-Behnken deneysel tasarımı kullanıldı. Metanol konsantrasyonu (A: %60-75-90), ultrason süresi (B: 5-10-15 dakika) ve numune kütlesi (C: 1-2-3 g) olmak üzere üç seviyede üç bağımsız değişken seçildi. Bu şartlar altında maksimum fitokimyasal verim için koşullar A = % 90 metanol konsantrasyonu, B = 7.71 dakika ve C = 3 g olarak bulundu. Bu koşullar altındaki ekstraksiyon sonucu kivide DPPH % 88.96, ABTS 739.07 mg/100 g ve toplam fenolik içerik 299.14 mg/100 g tespit edildi. | en_US |
dc.language.iso | eng | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Kiwifruit | en_US |
dc.subject | response surface methodology | en_US |
dc.subject | total phenolic matter | en_US |
dc.subject | antioxidant activity | en_US |
dc.title | Determination extraction conditions for maximum phenolic compounds in the kiwifruit using response surface design | en_US |
dc.title.alternative | Yanıt yüzey tasarımı kullanılarak kivi meyvesindeki maksimum fenolik bileşikler için ekstraksiyon koşullarının belirlenmesi | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.department | AFSÜ, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü | en_US |
dc.contributor.institutionauthor | Kasnak, Cemal | |
dc.contributor.institutionauthor | Palamutoğlu, Recep | |
dc.identifier.doi | 10.15237/gida.GD20079 | |
dc.identifier.volume | 45 | en_US |
dc.identifier.issue | 5 | en_US |
dc.identifier.startpage | 989 | en_US |
dc.identifier.endpage | 996 | en_US |
dc.relation.journal | GIDA | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |