Ara
Toplam kayıt 8, listelenen: 1-8
COVID-19: Hastalığı Artıran Risk Faktörleri ve Skorlama
(AVES Yayıncılık, 2021)
Şiddetli akut solunum sendromu virusu (SARS-CoV-2)’nun neden olduğu koronavirus hastalığı 2019 (COVID-19),
11 Mart 2020’de Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edildikten sonra, kısa sürede büyük bir küresel ...
Pandemi Sürecinde Kronik Hepatit C
(AVES Yayıncılık, 2021)
Şiddetli akut solunum sendromu virusu (SARS-CoV-2)’nun neden olduğu koronavirus hastalığı 2019 (COVID-19), dünyayı etkilemiş, önemli morbidite ve mortalite nedeni olmuştur. COVID-19, esas olarak pulmoner belirtilerle ortaya ...
COVID-19 pandemi öncesi ve sırasında bir üniversite hastanesi çocuk psikiyatri polikliniğine yapılan başvuruların karşılaştırması
(ANP Yayıncılık, 2022)
Amaç: Çin’de başlayan ve tüm dünyayı etkileyen
COVID-19 salgını global bir sağlık krizine
dönüşmüştür. Bu çalışmanın amacı, COVID-19 pandemisi sırasında psikiyatri polikliniğine başvuran
çocuk ve ergenlerin sosyodemografik ...
COVID-19 Yoğun Bakım Ünitelerinde Çalışan ve Çalışmayan Sağlık Personelinde Tükenmişlik Düzeyi
(Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanları Derneği, 2022)
Amaç: Yoğun bakımda çalışan ve çalışmayan sağlık personellerinin
COVID-19 pandemi sürecinde tükenmişlik düzeylerinin karşılaştırılmasını amaçladık.
Yöntem: Ankete COVID-19 yoğun bakımda çalışan 50, yoğun
bakım dışında ...
COVID-19 nedeniyle oluşan nöropatik ağrının yönetimi: Bir vaka sunumu
(Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, 2022)
Amaç: Bu çalışma, COVID-19 sonrası oluşan nöropatik ağrılı bir vakanın yönetimini sunmayı amaçlamıştır. Gereç ve Yöntem: 27 yaşında erkek hasta yüksek ateş, baş ağrısı, nefes darlığı ve halsizlik ile hastaneye başvurdu. ...
Uluslararası üniversite öğrencilerinin COVID-19 pandemisinde yaşadıkları zorlukların incelenmesi
(Uluslararası Üniversite Öğrencilerinin COVID-19 Pandemisinde Yaşadıkları Zorlukların İncelenmesi, 2022)
Bu araştırmanın amacı, uluslararası üniversite öğrencilerinin pandemi döneminde yaşadıkları zorlukların incelenmesidir. Araştırmada, nitel araştırma yöntemlerinden fenomonolojik model kullanılmıştır. Araştırmanın ...
COVID-19 Pandemi sürecinin gıda tüketim davranışı ve hijyen alışkanlığı üzerindeki etkisi
(Ayşe SURUÇ, 2023)
AMAÇ: Bu araştırma ile koronavirüs (COVID-19) küresel salgınının yaşandığı bu dönemde, bireylerin pandemi ile ilgili bilgi düzeylerinin, gıda hijyeni ve gıda alışverişlerindeki tutumlarının değerlendirilmesi amaçlanmıştır. ...
Covid-19 salgın döneminde ağız hijyen ürünlerinin kullanım alışkanlıklarının değerlendirilmesi
(Ayşe SURUÇ, 2023)
AMAÇ: Anket çalışmamızda; COVID-19 pandemisi öncesi ve sonrasında bireylerin ağız bakım ürünlerini kullanma alışkanlıklarındaki değişiklikler ve ağız ve diş sağlıklarına verdikleri önemin ne kadar etkilendiği değerlendirilmek ...