Bölüm "AFSÜ, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü" Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed için listeleme
Toplam kayıt 27, listelenen: 21-27
-
Influence of refining stages on the physicochemical properties and phytochemicals of canola oil
(Blackwell Publishing Ltd, 2021)Free fatty acidity and peroxide numbers of canola oil varied between 0.060% (deodorized oil) and 1.090% (crude oil) to 0.15 meqO2/kg (deodorized oil) and 3.00 meqO2/kg (crude oil), respectively. Also, viscosity of oil ... -
İşçilerin Vardiyalı ve Vardiyasız Sistemde Çalışmasının Beslenme Durumu Üzerine Etkisi: Kesitsel, Karşılaştırmalı Bir Çalışma
(Türkiye Klinikleri, 2022)Amaç: Bu çalışma, işçilerin vardiyalı ve vardiyasız sistemde çalışmasının, beslenme durumu üzerine etkisini belirlemek amacıyla planlanmıştır. Gereç ve Yöntemler: Çalışma, 1 Nisan 2017 ve 1 Ağustos 2017 tarihleri arasında ... -
ORTHOREXIA NERVOSA IN UNIVERSITY STUDENTS AND ITS RELATIONSHIP WITH BODY IMAGE PERCEPTION
(Erzurum Kültür Eğitim Vakfı, 2021)The level of academic studies into orthorexic characters and actions has increased within the past five years. However, the studies are still founded on descriptive information, which produced various inconsistent results ... -
Replacement of Beef Fat in Meatball with Oleogels (Black Cumin Seed Oil/Sunflower Oil)
(HELLENIC VETERINARY MEDICAL SOC, 2021)Meat products contain fatty acids, especially saturated fatty acids, which cause adverse health effects. The effect of fats on meat products isnot only concerned with health, but also about the product’s sensorial or ... -
Sağlık alanında eğitim alan öğrencilerin sağlıklı yaşam davranışlarının karşılaştırılması
(Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, 2021)AMAÇ: Bu çalışmada sağlık alanında farklı branşlarda eğitim alan öğrencilerin sağlıklı yaşam davranışlarının karşılaştırılması amaçlanmıştır. GEREÇ VE YÖNTEM: Çalışma Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi, Beslenme ... -
Seydiler Bölgesi (Afyonkarahisar) Diyatomitinin Bitkisel Yağların Ağartılmasında Kullanım Olanaklarının Araştırılması
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2021)Bu çalışmada; Seydiler Bölgesi (İscehisar, Afyonkarahisar) diyatomit ocağına ait diyatomit kullanılarak üretilen kalsine ve flaks kalsine diyatomitin mineralojik, jeokimyasal ve fiziksel özellikleri ile diyatomit örneklerinin ... -
Spinach powder addition to Sucuk for alternative to nitrite addition
(Transilvania University of Brasov, 2018)The effect of spinach powder addition on lipid oxidation, color and sensorial characteristics of traditional fermented meat product (Sucuk) was studied. Sucuk was manufactured with three treatments (control, 1% spinach ...