Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKasnak, Cemal
dc.contributor.authorPalamutoğlu, Recep
dc.date.accessioned2021-05-05T22:16:55Z
dc.date.available2021-05-05T22:16:55Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.citationKasnak, C., Palamutoğlu, R. (2020). Determination extraction conditions for maximum phenolic compounds in the kiwifruit using response surface design. GIDA (2020) 45(5)989-996 doi: 10.15237/gida.GD20079.en_US
dc.identifier.issn1300-3070
dc.identifier.issn1309-6273
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.15237/gida.GD20079
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TXprNE9UYzVPUT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12933/468
dc.description.abstractThe study aims to determine the extraction parameters for maximal phenolic compounds and antioxidant activity from kiwifruit by using response surface methodology (RSM). Box-Behnken experimental design of RSM was applied to determine the effect of extraction parameters. Three independent variables were selected at three levels: methanol concentration (A: 60-75-90 %), ultrasound time (B: 5-10-15 min.), and mass of sample (C: 1-2-3 g). Conditions for maximum phenolic yield were found as A = 90%, B= 7.71 min, and C = 3 g, under this condition, DPPH of 88.96 %, ABTS of 739.07 mg/100g FW and TPC of 299.14 mg/100g fresh weight has been obtained.en_US
dc.description.abstractBu çalışmanın ana odak noktası yanıt yüzey metodolojisi (RSM) kullanarak kivi meyvesinden olabildiğince fazla fenolik bileşik ve antioksidan aktivite için ekstraksiyon parametrelerini belirlemektir. Ekstraksiyon parametrelerinin etkisini belirlemek için RSM’de Box-Behnken deneysel tasarımı kullanıldı. Metanol konsantrasyonu (A: %60-75-90), ultrason süresi (B: 5-10-15 dakika) ve numune kütlesi (C: 1-2-3 g) olmak üzere üç seviyede üç bağımsız değişken seçildi. Bu şartlar altında maksimum fitokimyasal verim için koşullar A = % 90 metanol konsantrasyonu, B = 7.71 dakika ve C = 3 g olarak bulundu. Bu koşullar altındaki ekstraksiyon sonucu kivide DPPH % 88.96, ABTS 739.07 mg/100 g ve toplam fenolik içerik 299.14 mg/100 g tespit edildi.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectKiwifruiten_US
dc.subjectresponse surface methodologyen_US
dc.subjecttotal phenolic matteren_US
dc.subjectantioxidant activityen_US
dc.titleDetermination extraction conditions for maximum phenolic compounds in the kiwifruit using response surface designen_US
dc.title.alternativeYanıt yüzey tasarımı kullanılarak kivi meyvesindeki maksimum fenolik bileşikler için ekstraksiyon koşullarının belirlenmesien_US
dc.typearticleen_US
dc.departmentAFSÜ, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümüen_US
dc.contributor.institutionauthorKasnak, Cemal
dc.contributor.institutionauthorPalamutoğlu, Recep
dc.identifier.doi10.15237/gida.GD20079
dc.identifier.volume45en_US
dc.identifier.issue5en_US
dc.identifier.startpage989en_US
dc.identifier.endpage996en_US
dc.relation.journalGIDAen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster